Na een oproep van onze dierenarts en catcoach Karen Verdegem, zijn mijn huisgenoot en ik opvanggezin geworden voor Kittenhuis Gent. Sinds juni 2019 is ons huis omgetoverd tot één groot kattenparadijs en hebben we 19 katjes opgevangen. Ook al valt het afscheid bij adoptie soms zwaar, we zouden het opvangen al niet meer kunnen missen! Je krijgt er erg veel dankbaarheid en liefde voor terug.

Opvangmama Mieke en Sara


Mijn verhaal begon in mei 2014 met drie hulpeloze, piepkleine, in een kartonnen doos, gedumpte kittens. Geen enkele no-kill opvang had in die periode plaats dus besloot ik om ‘tijdelijk’ opvanggezin te zijn. Terwijl de oudere huispoezen het liever een beetje van op afstand bekeken nam ons hondje tegen alle verwachtingen in, de rol van mamapoes over, waste en verzorgde hen als de beste. Nachtrust was er niet veel want ze moesten regelmatig hun flesje krijgen. Als ik niet gerust was, bleef ik thuis om ze in de gaten te houden, warm te houden, medicatie te geven. En alles ging goed, tot de dag dat ze mochten vertrekken naar hun nieuwe thuis. Dat deed toen zoveel pijn dat ik eraan dacht om dit nooit meer te doen. En nu, zoveel jaren later, doe ik het toch nog, omdat die pijn verdwijnt als je beseft welke kans op een mooi leven je ze hebt kunnen geven. Eén voor één, zitten ze allemaal in mijn hart waar uiteindelijk vreugde alle plaats inneemt.

Opvangmama Carine


Al van toen ik een klein meisje was, had ik een grote liefde voor dieren. Op de één of andere manier kwamen gevonden katjes altijd bij mij terecht. Die arme diertjes verzorgen en liefde geven gaf me een fantastisch gevoel. Ik kon natuurlijk niet alle poesjes houden dus ging ik samen met mijn mama steeds op zoek naar een nieuw perfect baasje. In de loop van mijn leven bleef ik vaak terugdenken aan die tijd en sinds mijn leven mooi op wieltjes loopt was de drang toch oh zo groot om terug iets te doen voor achtergelaten poesjes. Zo ben ik bij Elena van Kittenhuis Gent terechtgekomen. Ik vond het heel positief dat ze me eerst helemaal screende. Ze wilde weten wie ik was, hoe en met wie ik woonde, waarom ik graag opvangmama zou willen worden etc. In oktober 2019 kregen we ons eerste mamapoes met kitten : Ginger en Guusje. We hebben die 2 overgoten met liefde. En dat zullen we voor elk nestje doen die bij ons binnenkomt. Wij zijn een gezin met 4 kinderen dus het socialiseren is hier nooit een probleem! Ook met het verzorgende helpen de kindjes vaak spontaan mee… Opvanggezin zijn heeft zoveel voordelen voor zowel de poesjes als voor mijn gezin. Al is het afscheid nemen wel steeds met een brok in de keel. Maar wetende dat Kittenhuis Gent alleen maar op zoek gaat naar de beste forever home, zorgt er voor dat zelf het afscheid nemen iets moois is. Dank Kittenhuis Gent voor het vertrouwen dat je ons geeft als opvanggezin.

Opvangmama Sara


Ik werk al enkele jaren samen met Kittenhuis Gent. Het is al een mooi avontuur geweest, waarbij we vele kattenleventjes gered hebben. Veel mensen die een katje geadopteerd hebben bij Kittenhuis Gent, laten af en toe nog eens weten hoe het gaat. Je ziet ze opgroeien van zwerfkatje tot gelukkige huiskat, dat is voor mij een grote motivatie om verder te doen. Ik krijg vaak de vraag of het niet moeilijk is om afscheid te nemen. Dat is het zeker en het blijft na al die jaren nog steeds moeilijk, maar ik zou er niet meer mee kunnen stoppen. Je geeft deze katjes een kans op een beter leven en dat is heel veel waard. Ik vang elk katje dat hier binnenkomt op met heel veel liefde en ik krijg het dubbel en dik terug!

Opvangmama Lisa

Wij zijn Melanie en Maud. 3 jaar geleden zijn wij beiden voor onze studie naar België verhuisd. Afgelopen lente, toen we samen een huis konden huren, vonden we het tijd voor een gezinsuitbreiding. Online kwamen wij Kittenhuis Gent tegen en dachten dat het een heel leuk idee zou zijn als we ons huis en onze tijd konden inzetten om katjes te helpen. We hebben in 2019 twee nestjes opgevangen en waren compleet verliefd geworden op de mama en één van de kittens van ons eerste nestje, dus die hebben bij ons een permanent plaatsje gekregen. Samen met hen proberen wij zoveel mogelijk katjes te redden en hun een tweede kans te geven bij hun nieuwe adoptanten. Wij hopen nog lang samen te kunnen werken met Elena en de rest van het team.

Opvangmama Melanie en Maud