Karen Verdegem : Ben als dierenarts afgestudeerd in 2001 en actief in een kleine huisdierenpraktijk in Zomergem (Lievegem). In 2018 behaalde ik mijn Felinova Cat Coach diploma met als specialisatie blinde katjes. In 2019 ben ik gestart met een Engelse online opleiding over “Advanced feline behaviour” bij Compass Education. In 2020 hoop ik mijn diploma te behalen na het afwerken van 12 modules. Ben zelf de eigenaar van een flinke poezenfamilie (opvang- en asielkatjes), een hond en meerdere waterschildpadjes.

Als Cat Coach ben ik actief onder de naam Happy (als coach) Healthy (als dierenarts) Felifriends (Feli afkomstig van het Engelse woord “feline”). Binnen mijn coaching probeer ik preventief gedragsadvies te geven, tracht ik probleemgedrag op te lossen en bied ik een dienst aan van homesitting voor katjes.

Als dierenarts werk ik in een kleine huisdierenpraktijk in Lievegem die het zilver label kreeg van ISFM (=International Society for Feline Medecine). Dit betekent dat onze praktijk extra inspanningen doet om zo stressloos mogelijk aan kwaliteitsvolle geneeskunde te doen. In oktober 2019 behaalde ik een diploma voor vachtverzorging bij katjes. Ook dát tracht ik te integreren in het uitoefenen van katvriendelijke geneeskunde.

Kittenhuis Gent leerde ik kennen via collega Tania Maenhout. Ik probeer de opvang bij te staan met het geven van preventief gedragsadvies of bij het helpen oplossen van eventuele gedragsproblemen van katjes. In november 2019 gaf ik, ten voordele van Kittenhuis Gent, een voordracht om mijn missie verder te kunnen uitdragen nl katjes en hun baasjes nóg gelukkiger te maken!!

link naar mijn website

Karen Verdegem